0566-700220

ma t/m vr 08:30 - 17:00

info@vertrouwdschoon.nl

ma t/m vr 08:30 - 17:00

06 - 483 44 127

ma t/m vr 08:30 - 17:00

Jouw huis is je persoonlijke stulpje en moet er te allen tijde zo mooi, schoon en aantrekkelijk mogelijk uitzien. Wanneer aanslag begint te vormen op jouw ramen, is het hoog tijd om de professionals van Vertrouwd Schoon in te schakelen! Ons enthousiaste en doortastende team verzorgt een grondige gevelreiniging in Leeuwarden en omstreken. Is jouw gevoel van thuiskomen heel belangrijk voor je? Dan zit je met de diepe gevelreiniging van Vertrouwd Schoon meer dan gebeiteld!

Waarom is gevelreiniging nodig?

Niet alleen het uiterlijk van een gebouw is belangrijk om te onderhouden, ook de structuur zelf moet betrouwbaar blijven. Onze deskundige gevelreiniging zorgt er dan ook voor dat jouw pand weer presentabel wordt. Bovendien weet je hierdoor zeker dat de kwaliteit van jouw stenen en voegwerk niet door verontreiniging worden aangetast. Wees er daarom op tijd bij met het inschakelen van onze experts, omdat wij je graag helpen erger te voorkomen.

Welke soorten gevel verontreiniging zijn er?

Bij Vertrouwd Schoon onderscheiden wij vier soorten aanslag die we kunnen reinigen. Bel, mail of app ons dan ook direct wanneer er bij jou sprake is van:

  1. Algen: Deze vormen een groene waas op voornamelijk houten oppervlakken die slechts weinig zonlicht opvangen. Dit komt vaak voor op schuttingen, schuurtjes en tuinhuizen.
  2. Zwarte aanslag: Dit is een tweevoudige soort, omdat het wordt gevormd door zowel smog (luchtvervuiling) als door schimmel aan de buitenkant van de muur. Zeker op witte en lichtgekleurde stenen herken je deze aanslag snel en eenvoudig.
  3. Witte aanslag: Twijfel geen moment wanneer je witte aanslag op je muren ziet. Die wordt veroorzaakt door salpeter, zoutuitbloei of kalkaanslag. Deze tast de poriestructuur van je metselwerk aan en is daarom erg schadelijk!
  4. Mos: Niet alleen in voegen, maar ook op stenen kan mos groeien. Hoe verder het zich verspreidt, des te meer risico je loopt dat deze voegen en/of stenen langzaamaan afbrokkelen.

Wat is de werkwijze voor gevelreiniging van Vertrouwd Schoon?

Wij trekken vol enthousiasme ten strijde tegen iedere vorm van vervuiling. Maar dan willen we wel graag weten waarmee we te maken hebben, uiteraard! Daarom bestaat de gevelreiniging van Vertrouwd Schoon in en om het gezellige Leeuwarden – en natuurlijk de rest van Friesland – uit de volgende stappen:

  1. Diagnose: Na het maken van een afspraak komen we bij je langs om een goed beeld te krijgen van de situatie. Welke gevels zijn verontreinigd en van welke aanslag is er sprake? Zo weten we wat we moeten doen en kunnen we je vertellen hoeveel tijd we hiervoor nodig gaan hebben. Ook krijg je na afronding van de diagnose een vrijblijvende prijsindicatie van ons. Ga je hiermee akkoord? Dan plannen we een afspraak in.
  2. Reiniging: Zijn er plekken die we niet gemakkelijk vanaf de grond bereiken? Dan zetten we een steiger of hoogwerker klaar. Tijdens de reiniging maken we gebruik van een speciale hogedruk unit. Deze worden ingezet door twee enthousiaste schoonmakers die zichzelf bovendien hebben bewapend met voldoende lunch en koffie. Dat scheelt weer! Bovendien is het niet nodig dat jij tijdens de reiniging zelf aanwezig bent. Maar je bent natuurlijk van harte welkom om zelf te zien hoe schoon je gevel wordt!
  3. Impregneren: Zijn je gevels eenmaal goed droog? Dan komen we weer langs om deze te impregneren. Hierdoor wordt het oppervlak vuil- en waterafstotend. Omdat aanslag zich hierdoor minder gemakkelijk opnieuw kan vormen, verlengen we zo de levensduur van je gevel. Bovendien mag er aan de binnenkant van de impregneerlaag geen schimmel optreden. Vandaar dat deze waterdamp doorlatend is.
  4. Onderhoud: Dankzij onze behandeling verkeert je gevel binnen no time weer in een absolute topconditie.

Wij zorgen dat je trots kunt zijn op het resultaat van onze uitgebreide reiniging. Jouw huis wordt letterlijk weer het powerhouse dat ‘t ooit was! Neem daarom vandaag nog contact op met Vertrouwd Schoon via e-mail. Maar een telefoontje of appje volstaan natuurlijk ook!