0566-700220

ma t/m vr 08:30 - 17:00

info@vertrouwdschoon.nl

ma t/m vr 08:30 - 17:00

06 - 483 44 127

ma t/m vr 08:30 - 17:00

Gevelreiniging

Professionele gevelreiniging in Friesland en Groningen

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om gevels te reinigen. Om je huis in goede staat te houden, is het belangrijk om je gevels te laten reinigen. Behalve dat een schone gevel er netjes uit ziet, zorgt gevelreiniging er voor dat je gevels niet worden aangetast door het vuil. Wanneer mos bijvoorbeeld je voegen of stenen binnendringt, wordt het voegwerk en de stenen minder sterk.

Over het algemeen zijn er 4 soorten aanslag die we tegenkomen wanneer we een aanvraag binnen krijgen. De verschillende soorten staan verderop deze pagina toegelicht. Weet je niet precies welke soort op jouw gevels van toepassing is? Geen probleem, we komen altijd even langs om de gevels te bekijken zodat we kunnen kijken hoe we het beste te werk kunnen gaan.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Onder de soorten aanslag staat precies uitgelegd hoe we de gevelreiniging uitvoeren.

Romy Peters
Romy Peters
4 Mei 2024
Toen ik thuis kwam waren mijn ramen super schoon! Ik zou iedereen dit bedrijf aanbevelen.
Diety Vries De
Diety Vries De
29 April 2024
Alles weer spic & span. Fantastisch wat een top bedrijf. Zeer vriendelijke medewerkers en m’n ramen, kozijnen en goten weer als nieuw. Bedankt mannen.
Rie Veenhoff
Rie Veenhoff
26 April 2024
Rie Ik ben zeer tevreden de ramen zijn weer glanzend.
sietse Boskma
sietse Boskma
24 April 2024
Goed bevallen wel mooi schoon geworden. Alleen konden niet goed comminiceren,met engels sprekende schoonmakers.
Wim
Wim
7 April 2024
Eerste keer bij dit bedrijf. Na akkoord op de offerte al vrij snel een afspraak gepland. Kreeg op de dag zelf geen appje, maar de mannen belden keurig aan om zich te melden. Ramen en kozijnen keurig schoongemaakt en vlot gedaan, prima resultaat. We gaan mooi verder met Vertrouwd Schoon!
Hammie Andreae
Hammie Andreae
2 April 2024
Mooi schoon gemaakt zeer tevreden . hartelijke vriendelijke jongens mogen weer komen.😄👍
Wim van der Klauw
Wim van der Klauw
22 Maart 2024
Was een probleem met de factuur, maar binnen een dag opgelost. Alles was weer keurig schoon. Opmerking is ook direct goed opgelost
Aeltsje Van Der Meer
Aeltsje Van Der Meer
20 Maart 2024
Heel goede ervaring. Ik werd goed en tijdig op de hoogte gehouden van de komst van vertrouwd schoon. De medewerker was mooi op tijd en heel vriendelijk. Hij heeft zijn werk heel goed gedaan. Ik ben er blij mee.en zeer tevreden
Peter Laicht
Peter Laicht
5 Maart 2024
Bericht dat ze weer kwamen. Zeer nette en correcte medewerkers. Nog navraag door de heren wat er precies gebeuren moest. Zeer tevreden over resultaat en ook resumé voordat ze vertrokken over wat er gedaan is. Tot een volgende keer.
Irma Heidstra
Irma Heidstra
1 Maart 2024
Heel tevreden, de ramen zijn prima schoon. Fijn om van te voren een berichtje te krijgen.

Veelvoorkomende soorten aanslag die we kunnen reinigen:

Algen

Je herkent algen aan de groene waas op gevels. Dit komt vaak voor op muren waar weinig zonlicht op schijnt. Deze vorm van aanslag komt ook vaak voor op schuttingen en schuurtjes.

Zwarte aanslag

Vaak is zwarte aanslag afkomstig uit smog (luchtvervuiling), maar het kan ook schimmel aan de buitenkant van de muur zijn. Vooral op witte stenen is deze vorm van aanslag erg opvallend.

Witte aanslag

Witte aanslag komt vaak voor en wordt veroorzaakt door kalkaanslag, zoutuitbloei of salpeter. De aanslag is schadelijk voor het metselwerk van de gevel omdat de poriestructuur wordt aangetast.

Mos

Mos is een groene begroeiing die vooral voorkomt in de voegen, maar het kan ook in de stenen voorkomen. Mos zorgt er voor dat je stenen of voegen langzaamaan afbrokkelen.

alg-verwijderen
gevelreiniging
gevelreiniging-friesland-groningen
mos-gevelreiniging-friesland-groningen

Werkwijze gevelreiniging

Stap 1

In kaart brengen

We komen op afspraak langs om je huis goed te kunnen bekijken. We bekijken de gevels en brengen in kaart hoe we dit het beste schoon kunnen maken. Vervolgens geven we je een vrijblijvende prijsindicatie. Wanneer je akoord bent plannen we een datum in voor de gevelreiniging.

Stap 2

Gevels reinigen

Op de dag dat we langskomen zorgen we ervoor dat er (indien nodig) een hoogwerker of steiger klaar staat. We nemen ons eigen water en een speciale hogedrukunit mee. Verder zorgen we voor twee enthousiaste schoonmakers met een eigen lunchbox en koffie. Op de ingeplande dag ben je niet verplicht om aanwezig te zijn. Indien je wel aanwezig bent bekijken we samen het resultaat.

Stap 3

Impregneren

Een aantal dagen later, wanneer de gevels goed gedroogd zijn, is het tijd om te impregneren. Dit zorgt er voor dat de gevel vuil- en waterafstotend is. Daarnaast verhoogt het de levensduur van de gevel. We gebruiken impregneer die waterdamp doorlatend is. Dit zorgt er voor dat er geen schimmel aan de binnenkant van de impregneerlaag optreed.

Stap 4

Onderhoud

Tot slot maken we alvast een vervolgafspraak om je gevels in topconditie te houden. Meestal staat de afspraak ingepland voor over een aantal jaar. Mocht het zo zijn dat je het huis of het bedrijfspand tegen die tijd niet meer bezit, dan kun je de afspraak tegen die tijd uiteraard altijd afzeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

  5/5

  Super schone topgevels door de mannen van “Vertrouwd Schoon”! Geweldig zulke mannen!

  – Nelly Holland
  5/5

  Goede en snelle reactie op onze aanvraag. Vervolgens komt vertrouwd schoon de afspraken na. Het schoonmaakwerk is zeer grondig uitgevoerd door vriendelijke medewerkers die de tijd nemen voor vragen of aanwijzingen.

  – Ingrid

  5/5

  Netjes, schoon en goed werk. Leuk team mensen en prettige communicatie. Komen afspraken na!

  – Atsma Sierbeton

  Telefoonnummer

  Bel ons op telefoonnummer:
  0566 – 700 220

  WhatsApp

  Stuur een WhatsAppje naar:
  06 – 483 44 127

  E-mail

  Stuur een e-mail naar:
  info@vertrouwdschoon.nl