Professionele gevelreiniging

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om gevels te reinigen.  Om je huis in goede staat te houden, is het belangrijk om je gevels te laten reinigen. Behalve dat een schone gevel er netjes uit ziet, zorgt gevelreiniging er voor dat je gevels niet worden aangetast door het vuil. Wanneer mos bijvoorbeeld je voegen of stenen binnendringt, wordt het voegwerk en de stenen minder sterk.

Over het algemeen zijn er 5 soorten aanslag die we tegenkomen wanneer we een aanvraag binnen krijgen. De verschillende soorten staan hieronder toegelicht. Weet je niet precies welke soort op jouw gevels van toepassing is? Geen probleem, we komen altijd even langs om de gevels te bekijken zodat we kunnen kijken hoe we het beste te werk kunnen gaan.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Onder de soorten aanslag staat precies uitgelegd hoe we de gevelreiniging uitvoeren.

gevel-reiniging-friesland

Veelvoorkomende soorten aanslag die we kunnen reinigen:

Algen

Je herkent algen aan de groene waas op gevels. Dit komt vaak voor op muren waar weinig zonlicht op schijnt. Deze vorm van aanslag komt ook vaak voor op schuttingen en schuurtjes.

Zwarte aanslag

Vaak is zwarte aanslag afkomstig uit smog (luchtvervuiling), maar het kan ook schimmel aan de buitenkant van de muur zijn. Vooral op witte stenen is deze vorm van aanslag erg opvallend.

Witte aanslag

Witte aanslag komt vaak voor en wordt veroorzaakt door kalkaanslag, zoutuitbloei of salpeter. De aanslag is schadelijk voor het metselwerk van de gevel omdat de poriestructuur wordt aangetast.

Mos

Mos is een groene begroeiing die vooral voorkomt in de voegen, maar het kan ook in de stenen voorkomen. Mos zorgt er voor dat je stenen of voegen langzaamaan afbrokkelen.

alg-verwijderen
gevelreiniging
gevelreiniging-friesland-groningen
mos-gevelreiniging-friesland-groningen

Telefoonnummer

Bel ons op telefoonnummer:
0566 – 700 220

WhatsApp

Stuur een WhatsAppje naar:
06 – 483 44 127

E-mail

Stuur een e-mail naar:
info@vertrouwdschoon.nl

5/5

Super schone topgevels door de mannen van “Vertrouwd Schoon”! Geweldig zulke mannen!

– Nelly Holland
5/5

Goede en snelle reactie op onze aanvraag. Vervolgens komt vertrouwd schoon de afspraken na. Het schoonmaakwerk is zeer grondig uitgevoerd door vriendelijke medewerkers die de tijd nemen voor vragen of aanwijzingen.

– Ingrid

5/5

Netjes, schoon en goed werk. Leuk team mensen en prettige communicatie. Komen afspraken na!

– Atsma Sierbeton

Werkwijze gevelreiniging

Stap 1

In kaart brengen

We komen op afspraak langs om je huis goed te kunnen bekijken. We bekijken de gevels en brengen in kaart hoe we dit het beste schoon kunnen maken. Vervolgens geven we je een vrijblijvende prijsindicatie. Wanneer je akoord bent plannen we een datum in voor de gevelreiniging.

Stap 2

Gevels reinigen

Op de dag dat we langskomen zorgen we ervoor dat er (indien nodig) een hoogwerker of steiger klaar staat. We nemen ons eigen water en een speciale hogedrukunit mee. Verder zorgen we voor twee enthousiaste schoonmakers met een eigen lunchbox en koffie. Op de ingeplande dag ben je niet verplicht om aanwezig te zijn. Indien je wel aanwezig bent bekijken we samen het resultaat.

Stap 3

Impregneren

Een aantal dagen later, wanneer de gevels goed gedroogd zijn, is het tijd om te impregneren. Dit zorgt er voor dat de gevel vuil- en waterafstotend is. Daarnaast verhoogt het de levensduur van de gevel. We gebruiken impregneer die waterdamp doorlatend is. Dit zorgt er voor dat er geen schimmel aan de binnenkant van de impregneerlaag optreed.

Stap 4

Onderhoud

Tot slot maken we alvast een vervolgafspraak om je gevels in topconditie te houden. Meestal staat de afspraak ingepland voor over een aantal jaar. Mocht het zo zijn dat je het huis of het bedrijfspand tegen die tijd niet meer bezit, dan kun je de afspraak tegen die tijd uiteraard altijd afzeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan: