0566-700220

ma t/m vr 08:30 - 17:00

info@vertrouwdschoon.nl

ma t/m vr 08:30 - 17:00

06 - 483 44 127

ma t/m vr 08:30 - 17:00

Gevelreiniging

Professionele gevelreiniging in Friesland en Groningen

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om gevels te reinigen. Om je huis in goede staat te houden, is het belangrijk om je gevels te laten reinigen. Behalve dat een schone gevel er netjes uit ziet, zorgt gevelreiniging er voor dat je gevels niet worden aangetast door het vuil. Wanneer mos bijvoorbeeld je voegen of stenen binnendringt, wordt het voegwerk en de stenen minder sterk.

Over het algemeen zijn er 4 soorten aanslag die we tegenkomen wanneer we een aanvraag binnen krijgen. De verschillende soorten staan verderop deze pagina toegelicht. Weet je niet precies welke soort op jouw gevels van toepassing is? Geen probleem, we komen altijd even langs om de gevels te bekijken zodat we kunnen kijken hoe we het beste te werk kunnen gaan.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Onder de soorten aanslag staat precies uitgelegd hoe we de gevelreiniging uitvoeren.

Yvonne van der Wal
Yvonne van der Wal
13 December 2023
Topbedrijf! Vooraf word ik altijd netjes geïnformeerd wanneer ze komen. Ramen en kozijnen keurig schoon!! Als ze geweest zijn opnieuw een mail of ik klachten heb. Helemaal tevreden.
Peter de Boer
Peter de Boer
11 December 2023
Ze doen wat ze beloven dus alles goed schoon.. Toppers
Saskia de Vries
Saskia de Vries
7 November 2023
Erg aardige en beleefde schoonmakers. Mijn complimenten.
Sylvia Hendriks
Sylvia Hendriks
31 Oktober 2023
Altijd tevreden maar deze keer extra omdat er zo zorgvuldig en intensief gewerkt werd bij het doen van onze ramen. Blij mee!
Ellen Volders
Ellen Volders
16 Oktober 2023
De eerste keer dat we een afspraak hadden staan voor het ramen wassen zijn ze helaas niet langsgekomen door omstandigheden. Maar er is in overleg een nieuwe datum gepland en alles is inmiddels prachtig schoon geworden.
D
D
9 Oktober 2023
Heel tevreden, houtwerk dakkapel en boeidelen zeer grondig schoongemaakt. Vriendelijke medewerkers en komen op tijd volgens afspraak.
Marjolein Bosma
Marjolein Bosma
3 Oktober 2023
Netjes schoon en keurig bericht over wanneer ze komen zodat je rekening mee kunt houden.
Anneke van den Berg
Anneke van den Berg
17 Augustus 2023
Ramen, houtwerk, kunststof dakkappelen en de zonnepanelen zijn weer fantastisch schoon! Vriendelijke professionele en kundige medewerkers, zowel aan de telefoon als ter plaatse. Wij raden dit bedrijf zeker aan!
Willem Dijkstra
Willem Dijkstra
17 Augustus 2023
Onze woning geheel gereinigd, wij zijn tevreden en prima te spreken over het personeel. Vriendelijk en behulpzaam.

Veelvoorkomende soorten aanslag die we kunnen reinigen:

Algen

Je herkent algen aan de groene waas op gevels. Dit komt vaak voor op muren waar weinig zonlicht op schijnt. Deze vorm van aanslag komt ook vaak voor op schuttingen en schuurtjes.

Zwarte aanslag

Vaak is zwarte aanslag afkomstig uit smog (luchtvervuiling), maar het kan ook schimmel aan de buitenkant van de muur zijn. Vooral op witte stenen is deze vorm van aanslag erg opvallend.

Witte aanslag

Witte aanslag komt vaak voor en wordt veroorzaakt door kalkaanslag, zoutuitbloei of salpeter. De aanslag is schadelijk voor het metselwerk van de gevel omdat de poriestructuur wordt aangetast.

Mos

Mos is een groene begroeiing die vooral voorkomt in de voegen, maar het kan ook in de stenen voorkomen. Mos zorgt er voor dat je stenen of voegen langzaamaan afbrokkelen.

alg-verwijderen
gevelreiniging
gevelreiniging-friesland-groningen
mos-gevelreiniging-friesland-groningen

Werkwijze gevelreiniging

Stap 1

In kaart brengen

We komen op afspraak langs om je huis goed te kunnen bekijken. We bekijken de gevels en brengen in kaart hoe we dit het beste schoon kunnen maken. Vervolgens geven we je een vrijblijvende prijsindicatie. Wanneer je akoord bent plannen we een datum in voor de gevelreiniging.

Stap 2

Gevels reinigen

Op de dag dat we langskomen zorgen we ervoor dat er (indien nodig) een hoogwerker of steiger klaar staat. We nemen ons eigen water en een speciale hogedrukunit mee. Verder zorgen we voor twee enthousiaste schoonmakers met een eigen lunchbox en koffie. Op de ingeplande dag ben je niet verplicht om aanwezig te zijn. Indien je wel aanwezig bent bekijken we samen het resultaat.

Stap 3

Impregneren

Een aantal dagen later, wanneer de gevels goed gedroogd zijn, is het tijd om te impregneren. Dit zorgt er voor dat de gevel vuil- en waterafstotend is. Daarnaast verhoogt het de levensduur van de gevel. We gebruiken impregneer die waterdamp doorlatend is. Dit zorgt er voor dat er geen schimmel aan de binnenkant van de impregneerlaag optreed.

Stap 4

Onderhoud

Tot slot maken we alvast een vervolgafspraak om je gevels in topconditie te houden. Meestal staat de afspraak ingepland voor over een aantal jaar. Mocht het zo zijn dat je het huis of het bedrijfspand tegen die tijd niet meer bezit, dan kun je de afspraak tegen die tijd uiteraard altijd afzeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

  5/5

  Super schone topgevels door de mannen van “Vertrouwd Schoon”! Geweldig zulke mannen!

  – Nelly Holland
  5/5

  Goede en snelle reactie op onze aanvraag. Vervolgens komt vertrouwd schoon de afspraken na. Het schoonmaakwerk is zeer grondig uitgevoerd door vriendelijke medewerkers die de tijd nemen voor vragen of aanwijzingen.

  – Ingrid

  5/5

  Netjes, schoon en goed werk. Leuk team mensen en prettige communicatie. Komen afspraken na!

  – Atsma Sierbeton

  Telefoonnummer

  Bel ons op telefoonnummer:
  0566 – 700 220

  WhatsApp

  Stuur een WhatsAppje naar:
  06 – 483 44 127

  E-mail

  Stuur een e-mail naar:
  info@vertrouwdschoon.nl