0566-700220

ma t/m vr 08:30 - 17:00

info@vertrouwdschoon.nl

ma t/m vr 08:30 - 17:00

06 - 483 44 127

ma t/m vr 08:30 - 17:00

Zonnepanelen schoonmaken

Natuurlijk regent het met een behoorlijke regelmaat in Nederland, waardoor je zonnepanelen schoonmaken niet zo’n enorme noodzaak lijkt te hebben. Maar eigenlijk laat het hemelwater juist veel zand en ander vuil achter. Dergelijke vervuiling kan namelijk voor wel 5% minder stroomopbrengst zorgen! Bovendien kunnen resten van vogelpoep een blijvend schadelijk effect hebben op je panelen.

Oftewel, één of twee keer per jaar zijn je panelen echt wel aan een flinke poetsbeurt toe. Gelukkig ben je daarvoor bij Vertrouwd Schoon aan het juiste adres. Wij zetten onze glazenwassers in, voor wie zonnepanelen grondig schoonmaken een koud kunstje is.

zonnepanelen-reinigen-vertrouwd-schoon

Zonnepanelen veilig schoonmaken

Om er zeker van te zijn dat je nog jaren plezier en profijt zult hebben van je zonnepanelen, is veilig schoonmaken een vereiste. Gelukkig kun je dat met een gerust hart aan de experts van Vertrouwd Schoon overlaten. Wij gebruiken bijvoorbeeld geen chemicaliën die de oppervlakken kunnen beschadigen. Bovendien is timing ook van groot belang. Wij gaan niet aan de slag wanneer de zon op haar hoogst staat, aangezien het schoonmaakwater werkt als een lens; een paneel kan dan te warm worden, wanneer de zon erop staat.

Laat ons je zonnepanelen veilig schoonmaken met behulp van een telescoop met zachte borstel, spons en osmosewater. Dit doen we maar wat graag in combinatie met glazenwassen en professionele gevelreiniging.

5/5

Wat een feest elke keer weer !!! Vijf volle sterren voor Vertrouwd Schoon.
Wij zijn al jaren trouwe klant van Vertrouwd Schoon.

En dan kom je thuis na zo’n fantastische poetsbeurt en is je huis blinkend schoon. Ja daar wordt je werkelijk blij van.

Goeie service en vriendelijke medewerkers.

– Ali en Jan
5/5

Vriendelijk in de omgang en punctueel in de klus.

Heel blij zijn wij met Vertrouwd Schoon.

Goede communicatie. Appje met afspraak, snel antwoord bij vragen. 1x per jaar het hele huis en verder 1x per 8 a 10 weken glas met hout. In 2020 doen we ook de zonnepanelen gelijk met de grote voorjaarsbeurt. Erg tevreden.

– Jelle en Ria uit Nes
5/5

Top!

De ramen en kozijnen zijn altijd mooi schoon. Vooraf ontvangen we een appje of het goed is dat ze langskomen. Na de tijd een appje met een tikkie.

Ideaal zeg ik. Wij zeggen top! Vertrouwd Schoon is zeker een aanrader.

– Janneke

Hoe vaak zonnepanelen schoonmaken?

Grondig reinigen zal niet extreem vaak nodig zijn, maar controleer ze liever wel twee tot drie keer per jaar. Zo kun je zelf zien of en hoeveel vuil er op ligt. Hoe vaak zonnepanelen schoonmaken vereist is, hangt mede hiervan af. Gemiddeld zijn één of twee reinigingsbeurten per jaar voldoende om het rendement zo hoog mogelijk te houden.

De professionals van Vertrouwd Schoon weten precies hoe en wanneer ze deze klus het beste kunnen uitvoeren. Dat blijkt ook wel uit de lovende reviews van onze tevreden klanten! Neem dus gerust contact met ons op om zeker te zijn dat je stroomopbrengst via de zon altijd gelijk blijft. Wanneer ons wordt gevraagd hoe vaak zonnepanelen schoonmaken nodig is, hanteren wij altijd het advies van één keer in de zes of twaalf maanden. Na een grondige reinigingsbeurt zijn jouw panelen weer helemaal vertrouwd schoon! 😄

zonnepanelen-reinigen

Telefoonnummer

Bel ons op telefoonnummer:
0566 – 700 220

WhatsApp

Stuur een WhatsAppje naar:
06 – 483 44 127

E-mail

Stuur een e-mail naar:
info@vertrouwdschoon.nl

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte: