0566-700220

ma t/m vr 08:30 - 17:00

info@vertrouwdschoon.nl

ma t/m vr 08:30 - 17:00

06 - 483 44 127

ma t/m vr 08:30 - 17:00

Verschillende oorzaken zorgen voor hardnekkige aanslag op de buitenkant van jouw woning. Deze kan een deuk in het uiterlijk van je stulpje opleveren, maar ook verdere schade doen. Maar wanneer de nood het hoogst is, is de gevelreiniging in Harlingen van Vertrouwd Schoon nabij! Onze professionals gaan aan de slag om deze verontreiniging te verwijderen en verdere aantasting aan je gevel te voorkomen. Hierbij ontzorgen we jou compleet. Pas wanneer alle oppervlakken van jouw huis verlost zijn van aanslag, beschouwen wij jouw gevelreiniging in Harlingen als een succes!

Waarom is gevelreiniging voor nodig?

De esthetische waarde van je woning is heel belangrijk. Niemand komt graag thuis om te zien dat de buitenmuren steeds viezer worden. Maar afhankelijk van de soort aanslag die toeneemt, moet je er ook nog eens snel bij zijn; wellicht is die namelijk hartstikke schadelijk! Oftewel, na een uitgebreide gevelreiniging komt je woning er weer als vanouds mooi uit te zien. We zorgen er bovendien voor dat de vervuiling absoluut geen schade meer kan aanrichten!

Hoeveel soorten aanslag bestaan er?

Een heleboel, maar wij gaan uit van vier verschillende soorten die wij succesvol kunnen behandelen:

  1. Algen: Deze herken je aan de steeds dieper wordende groene waas, met name op houten oppervlakken. Vooral op plekken die de zon moeilijk bereikt komen algen tot bloei.
  2. Zwarte aanslag: Door luchtvervuiling en/of schimmel kan je gevel donkerder gaan kleuren. Dat merk je natuurlijk het beste wanneer de ondergrond licht van kleur is.
  3. Witte aanslag: Zoutuitbloei, salpeter en kalkaanslag kunnen een witte laag op je gevel vormen. Bel, app of mail ons direct wanneer je die ziet, aangezien deze heel schadelijk is voor de poriestructuur van je metselwerk!
  4. Mos: Ook mos is funest voor je stenen en voegen. Gelukkig kunnen wij dit eenvoudig voor je verwijderen op een manier dat het niet meer terugkomt.

Wat doet Vertrouwd Schoon aan gevel verontreiniging?

Alles wat nodig is! Dat is het korte antwoord. Een gedetailleerdere uitleg van onze aanpak lees je hieronder:

  1. Diagnose: Allereerst moeten we natuurlijk weten waarmee we te maken hebben. Wat voor verontreiniging teistert jouw gevel en hoe ernstig is die? Op basis daarvan maken we een vrijblijvende prijsindicatie voor je. Wanneer je je daarin kunt vinden, plannen we meteen een afspraak.
  2. Reiniging: Voor hoger gelegen stukken gebruiken we desnoods een hoogwerker of steiger, zodat we de aanslag te lijf kunnen met een speciale hogedruk unit. Dat wapen zetten onze twee enthousiaste schoonmakers in om de ergste verontreiniging te verhelpen. Zij zorgen overigens zelf voor hun eigen koffie en lunch, dus jaag jezelf niet op kosten. Dit zijn professionals, dus je hoeft niet bij de behandeling aanwezig te zijn. Maar het is jouw woning, dus natuurlijk mag dat wel.
  3. Impregneren: Wanneer je gevels weer helemaal droog zijn, moeten we ze nog wel even vuil- en waterafstotend maken. Om te zorgen dat de aanslag geen kans meer krijgt om zich aan je muren te hechten, impregneren we deze om hun levensduur te verhogen. Schimmel voorkomen we door hierbij een waterdamp doorlatend middel in te zetten.
  4. Onderhoud: De topconditie waarin we jouw gevel achterlaten, moet zo lang mogelijk in stand blijven. Schroom dus niet om ons direct te bellen wanneer de aanslag terugkeert – of een andere soort de kop opsteekt.

Biedt een uitgebreide gevelreiniging in Harlingen voor jou uitkomst? Bel, mail of app dan vandaag nog met Vertrouwd Schoon!