0566-700220

ma t/m vr 08:30 - 17:00

info@vertrouwdschoon.nl

ma t/m vr 08:30 - 17:00

06 - 483 44 127

ma t/m vr 08:30 - 17:00

Is jouw gevel verontreinigd? Een beetje vervuiling kan geen kwaad. Het moet echter geen verstrekkende gevolgen hebben! Los van een minder mooie uitstraling van je woning of bedrijfspand, kan verontreiniging op de gevel ook zorgen voor problemen.

Daarom is het van groot belang dat je Vertrouwd Schoon inschakelt zodra je merkt dat alleen gevelreiniging jouw pand in Drachten weer toonbaar kan maken. Wij zorgen ervoor dat thuiskomen weer een pretje wordt en/of dat je weer volledig trots mag zijn op de schitterende basis van jouw onderneming! Lees hieronder alles over de verschillende soorten aanslag en hoe we die bestrijden.

Waarom is gevelreiniging zo belangrijk?

Uiteraard wil je zo lang mogelijk met plezier in jouw pand in Drachten wonen, werken óf beide. Afhankelijk van de soort aanslag en het materiaal waar de aanslag op groeit, kan dit funest zijn. Om de structuur van zowel hout, steen, beton of ander materiaal te behouden, doe je er verstandig aan om ons al snel bij de eerste tekenen van aanslag in te schakelen. Bel, mail of app vrijblijvend Vertrouwd Schoon voor een afspraak en we zijn bij je voordat je ‘alg’ kunt zeggen.

Welke soorten vervuiling zijn er?

Vertrouwd Schoon treedt kordaat op tegen vier verschillende soorten aanslag die jouw werk- en woonplezier bederven:

  1. Algen: Deze nemen veelal de vorm aan van een groene waas en zetten zich vast op plekken waar geen zonlicht bij kan komen. Denk aan de wanden van tuinhuisjes, schuren en schuttingen.
  2. Zwarte aanslag: Schimmel aan de buitenkant van de muur en/of luchtvervuiling veroorzaken deze verontreiniging. Hoe lichter het oppervlak, hoe eenvoudiger je de aanslag herkent.
  3. Witte aanslag: Kalkaanslag, salpeter of zoutuitbloei is de oorzaak van witte aanslag, die de poriestructuur van je metselwerk ernstig kan beschadigen. Neem direct contact met ons op zodra je dit ziet!
  4. Mos: Deze groene aanslag nestelt zich in zowel je stenen als het voegwerk. Hoe dieper het groeit, hoe sneller het je metselwerk afbrokkelt.

Hoe gaat Vertrouwd Schoon de strijd met gevel verontreiniging aan?

Met echte professionals en de juiste middelen! Maar wel goed voorbereid, uiteraard. Gevelreiniging in Drachten pakken wij als volgt op:

  1. Diagnose: We maken eerst een afspraak voor een bezichtiging om een beeld te krijgen van de ernst en de soort van verontreiniging. Zo komen we erachter hoe we jouw gevel weer in zijn oorspronkelijke staat terugkrijgen. Hierna volgt een vrijblijvende prijsindicatie. Akkoord? Dan leggen we een datum voor reiniging vast.
  2. Reiniging: Op de dag voordat we aan de slag gaan, plaatsen we een steiger of hoogwerker op onze werkplek voor het geval we de verontreiniging niet vanaf de grond kunnen bereiken. Hierbij zetten we ons eigen water en een speciale hogedruk unit in. Hiermee maken twee enthousiaste schoonmakers jouw gevel blinkend schoon. Je aanwezigheid is niet vereist, maar doe gerust alsof je thuis bent.
  3. Impregneren: Dit is het proces waarmee we aan de slag gaan zodra je gevels eenmaal droog zijn. Door ze te impregneren worden ze vuil- en waterafstotend, wat dus inhoudt dat aanslag er geen grip meer op kan krijgen. Maar daar heb je niks aan wanneer ons impregneermiddel slachtoffer wordt van schimmelvorming. Dat is dan ook de reden dat we voor een waterdamp doorlatend middel kiezen.
  4. Onderhoud: Het is voor ons belangrijk dat jouw gevel niet weer door aanslag onder handen genomen wordt. Om deze juist in topconditie te houden, spreken we samen alvast een moment af om de behandeling te herhalen.

Wil jij blijvend genieten van jouw schitterende woning in of rondom Drachten? Neem dan contact op met Vertrouwd Schoon, dan bekijken we samen wat we voor je kunnen betekenen!